Αρσενική ή θηλυκή γάτα;


391
391 points

Animalcity.gr - Αρσενική ή θηλυκή γάτα

Αρσενική ή θηλυκή γάτα;

Ένα μεγάλο ερώτημα. Τι να υιοθετήσετε; Αρσενική ή θηλυκή γάτα; Δεν υπάρχει σωστή και λάθος απάντηση, κάθε φύλο έχει τα θετικά και τα αρνητικά του.

Οι ενήλικες αρσενικές γάτες οι οποίες δεν έχουν στειρωθεί περνούν το περισσότερο χρόνο τους ψάχνοντας για θηλυκά και μαρκάροντας τη περιοχή τους. Μπορούν ακόμα και να αρχίσουν να ουρούν μέσα στο σπίτι για να σημαδεύσουν τη περιοχή τους. Αυτές του εξωτερικού χώρου ή αυτές που το σκάνε από το σπίτι μπορεί να τριγυρνούν στη γειτονιά ψάχνοντας για κάποιο θηλυκό ή προστατεύοντας τη περιοχή τους. Επίσης, οι αρσενικές γάτες είναι πιο επιθετικές από τις θηλυκές.

Από την άλλη μεριά, οι θηλυκές γάτες που δεν έχουν στειρωθεί μπορεί επίσης να παρουσιάζουν συμπεριφορά που να είναι προβληματική για πολλούς ιδιοκτήτες. Οι θηλυκές γάτες που βρίσκονται μέσα στο σπίτι μπορεί να ουρλιάζουν και να κλαίνε ασταμάτητα για κάποιο σύντροφο. Επιπλέον, αυτές που βρίσκονται έξω από το σπίτι ή αυτές που ξεφεύγουν από το σπίτι μπορούν πολύ εύκολα να γυρίσουν πίσω έγκυες. Να σημειωθεί επίσης ότι ακούγεται συχνά πως οι θηλυκές γάτες είναι καλύτερες στο κυνήγι λόγο διαφορετικού τρόπου σκέψεις, αλλά βέβαια αυτά είναι απλά μύθοι.

Τέλος, όλες οι στειρωμένες γάτες ανεξάρτητα το φύλο, έχουν περισσότερες ομοιότητες η μια με την άλλη. Η εδαφική επιθετικότητα μειώνετε και τόσο τα αρσενικά όσο και τα θηλυκά προτιμούν να μένουν πιο κοντά στο σπίτι, καθώς δεν ενδιαφέρονται πλέον για κάποιο σύντροφο.


Σας άρεσε; Κάντε ένα Share!

391
391 points

0 Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *