Έχουν οι σκύλοι καλύτερη όραση από τα πουλιά;


431
431 points

Animalcity.gr - Έχουν οι σκύλοι καλύτερη όραση από τα πουλιά

Έχουν οι σκύλοι καλύτερη όραση από τα πουλιά;

Τα πουλιά και τα σκυλιά έχουν μερικά πράγματα κοινά. Και τα δύο είδη προτιμούν να κινούνται σε ομάδες, και τα δύο κάνουν για κατοικίδια, και επίσης είναι και τα δύο φυσικοί κυνηγοί. Αλλά όταν μιλάμε για την όραση, τα πουλιά έχουν αξιοσημείωτο πλεονέκτημα έναντι των σκύλων.

Οι σκύλοι έχουν μέτρια όραση:

Αν βλέπατε ένα σκύλο να κοιτάζει κάτι επίμονα από απόσταση, σίγουρα θα υποθέσετε ότι βλέπει το αντικείμενο καθαρά. Αλλά στη πραγματικά οι σκύλοι έχουν μέτρια όραση. Κάτι που εμείς μπορούμε και το βλέπουμε καθαρά από τα 20 μέτρα, ο σκύλος θα μπορούσε να το δεί από τα 5. Ακόμα και έτσι, δεν μπορεί να διακρίνει πολλές λεπτομέρειες.

Οι σκύλοι δεν βλέπουν όλα τα χρώματα:

Σε αντίθεση με τους ανθρώπους, οι σκύλοι διαθέτουν λιγότερους κώνους για τη λήψη χρώματος, διαβάστε περισσότερα εδώ.

Τα μάτια των πτηνών:

Ενώ η πιο δυνατή αίσθηση στα σκυλιά είναι η μυρωδιά, η πιο δυνατή αίσθηση μεταξύ των πουλιών είναι η όραση. Στην πραγματικότητα, μερικά είδη πουλιών όπως τα γεράκια, έχουν τρεις φορές καλύτερη όραση από τους ανθρώπους, οι οποίοι έχουν περίπου έξι φορές καλύτερη όραση από τα σκυλιά. Τα γεράκια θεωρούνται ότι έχουν την καλύτερη όραση στον πλανήτη.

Πως βλέπουν τα πουλιά:

Οι σκύλοι διαθέτουν δύο κώνους για τη λήψη χρώματος, οι άνθρωποι τρεις, ενώ τα πουλιά έχουν τέσσερις (κόκκινο, πράσινο, μπλε και υπεριώδες). Αυτό ισχύει τόσο για τα γεράκια όπως και για το κατοικίδιο παπαγάλο σας. Η ικανότητα να βλέπουν το υπεριώδες φως, βοηθά τα πουλιά να εντοπίσουν τρόφιμα αλλά και σεξουαλικούς συντρόφους.


Σας άρεσε; Κάντε ένα Share!

431
431 points

0 Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *