5 συμβουλές για το άγχος αποχωρισμού στους σκύλους


441
27 shares, 441 points

Animalcity.gr - 5 συμβουλές για το άγχος αποχωρισμού στους σκύλους

5 συμβουλές για το άγχος αποχωρισμού στους σκύλους

Με το που γυρνάτε στο σπίτι από τη δουλειά, έρχεται ο σκύλος και πηδάει πάνω σας γεμάτος ενέργεια; Έχετε προσέξει ποτέ ποτέ να έχει μασήσει κάποιο από τα αγαπημένα σας αντικείμενα; Μήπως ο γείτονας σας κάνει παράπονα πως ο σκύλος τρελαίνει τη γειτονιά όσο λείπετε; Τότε ίσως ο τετράποδος φίλος σας πάσχει από άγχος αποχωρισμού.

Διαβάστε περισσότερα για το άγχος αποχωρισμού στους σκύλους.

Παρακάτω σας έχουμε πέντε συμβουλές για να διευκολύνετε την κατάσταση:

1. Πριν φύγετε από το σπίτι, βγάλτε το σκύλο σας μια βόλτα.
Ξεκινήστε τη μέρα σας με έναν γρήγορο περίπατο μαζί με το σκύλο και ανταμείψτε τον στη συνέχεια με νερό και φαγητό. Μερικοί σκύλοι χρειάζονται ξεκούραση πριν από το φαγητό, αλλά όλα τα σκυλιά επωφελούνται από την ενυδάτωση. Με λίγα λόγια, πρέπει να αφήσετε το σκύλο σε μια κατάσταση ηρεμίας και ξεκούρασης όσο είστε μακριά.

2. Καμία επαφή, καμία ματιά, καμία κουβέντα.
Μη το κάνετε θέμα όταν φεύγετε η γυρνάτε στο σπίτι. Αντ’ αυτού, δείξτε στο σκύλο ότι ο χρόνος που περνάτε χώρια δεν είναι μεγάλη υπόθεση και φροντίστε να μην είναι η προτεραιότητά σας και η πρώτη σας κίνηση μόλις επιστρέφετε.

3. Πείτε αντίο αρκετή ώρα πριν φύγετε.
Αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα με την προηγούμενη συμβουλή; Πείτε στο σκύλο σας ότι τον αγαπάτε και αποχαιρετήστε τον πολύ πιο πριν από ό,τι έχετε σκοπό να φύγετε. Λάβετε υπόψη ότι αυτή η συμβουλή είναι για εσάς. Δεν θα πληγώσετε τον σκύλο, αν δεν του πείτε αντίο.

4. Μείνετε ήρεμοι και θετικοί!
Όταν έρθει η ώρα να φύγετε για δουλειά, αφήστε πίσω τις ενοχές, το άγχος και κάθε ανησυχία για τον σκύλο. Αφήστε τον να νομίζει πως είναι όλα εντάξει και αυτό θα καταπραΰνει το άγχος του αποχωρισμού.

5. Ξεκινήστε σιγά σιγά.
Αφήστε τον σκύλο μόνο για πέντε λεπτά, στη συνέχεια παρατείνετε το χρόνο στα είκοσι λεπτά και έπειτα στη μία ώρα. Μέρα με τη μέρα συνεχίστε να αυξάνετε το χρόνο που περνάτε χώρια εώς ότου φτάσετε σε ένα πλήρες οκτάωρο χωρίς κανένα πρόβλημα.


Σας άρεσε; Κάντε ένα Share!

441
27 shares, 441 points

0 Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *